Willem's Kas

Willem's Kas is een bron van informatie met veel liefde verzorgd. Met de Kas van Willem willen wij het ondernemen leuker en makkelijker maken. Met als voornaamste doel dat jij als mens én als eigenaar van een eigen bedrijf in alle (financiële) rust én met veel plezier aan je passie kan werken. Loop je ergens tegenaan in je onderneming of wil je graag informatie over een bepaald onderwerp ontvangen? Stel je vraag via e-mail dekasvan@wil-lem.nl en wij zoeken het voor je uit. Vraag en antwoord worden in Willem's Kas gezet. Zo helpen wij er samen ook andere ondernemers mee.


Handige links en lijstjes voor de kleine ondernemer, Willem's Kas

Links & Lijstjes

In Willem's Kas vind je handige links en praktische lijstjes om het jou als ondernemer zo makkelijk mogelijk te maken. Van boekhoudprogramma's, verzekeringen, financiën, efficiënte checklists, en nog veel meer dat jou helpt in het ondernemen.

Bij vraag en antwoord en tips en tools vind je nog meer handige informatie.


Handige Websites

1. Kamer van Koophandel
2. Nibud
3. Qredits

4. BrightPensioen
5. Rabobank
6. MKB Brandstof
7. FleetGo
8. Ondernemer Kennis portaal van Knab

1. Kamer van Koophandel

De start van een eigen bedrijf begint in de meeste gevallen met de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Maar de KVK doet nog veel meer: zij informeren en helpen alle ondernemers. Over het starten van een bedrijf, financiering, innovatie en nog veel meer. 

2. Nibud

Het Nibud is een onafhankelijk voorlichtingsinstituut. Ze doen onderzoek naar en geven voorlichting over de huishoudportemonnee. Denk dan aan onderwerpen als sparen, rondkomen, lenen, kortom: geldzaken in de praktijk! Allemaal erop gericht dat je meer grip op jouw geld krijgt.

3. Qredits

Qredits helpt ondernemers met kredieten, persoonlijke coaching en organiseert kleinschalige trainingen. 

4. BrightPensioen

BrightPensioen gaat uit van een 5-tal principes:

  1. Samen halen we winst op de lange termijn
  2. Anders denken, anders doen
  3. Samen knokken voor vrijheid
  4. Samen zetten we ons geld aan het werk
  5. Samen zijn we sterk


Ze werken als een coöperatie. En ze zijn een social enterprise. 'Samen maken we ons sterk voor de financiële vrijheid van alle Nederlanders en onze leden in het bijzonder'.

5. Rabobank

De Rabobank heeft een erg leuke en handige pagina speciaal voor mensen die een eigen bedrijf willen starten.

Van ondernemingsplan tot eigen bedrijf starten

6. MKB Brandstof

MKB Brandstof heeft een autopas speciaal voor ondernemers. Geen gedoe meer met bonnetjes maar gewoon 1 maandelijkse verzamelfactuur. 

7. FleetGO

De automatische rittenregistratie van FleetGO is voorzien van het Keurmerk RRS. Dat betekent dat de rittenregistratie voldoet aan de eisen die de Belastingdienst eraan stelt en fraudebestendig is.

  • 100 procent fiscusproof
  • maandelijks opzegbaar

8. Knab

Knab heeft een kennisportaal speciaal voor ondernemers!

Ondernemers kunnen hier handige en meest recente informatie vinden over thema's als boekhouden en bedrijfsfinanciering. Ook kan men hier lezen over verschillende corona-steunmaatregelen.


Met handige tips over het ondernemerschap. 

Handige Lijstjes

  1. Checklist jaarrekening
  2. Checklist inkomstenbelasting

1. Checklist jaarrekening

Created with Sketch.

Na afloop van het jaar heb je in ieder geval een balans en een winst-& verliesrekening nodig voor jezelf, voor een eventuele hypotheekaanvraag of lening maar sowieso voor de aangifte inkomstenbelasting. Wat heb je allemaal nodig? Je vindt het in deze handige checklist. 

2. Checklist inkomstenbelasting

Created with Sketch.

Zodra jouw jaarrekening op orde is, ben je al een heel eind. Maar dan zijn er nog wat stukken die je voor de aangifte inkomstenbelasting dient te verzamelen. Denk daarbij aan jaaropgaven van de bank, de hypotheek, de WOZ opgave, inkomensgegevens van jouw fiscale partner, enzovoorts. Deze handige checklist helpt je daarbij. Tip: loop je bankmutaties voor de zekerheid na...niks vergeten?