Tips van

Meld je aan voor de tips van WIL-LEM

Van 6 naar 9 procent

Werk jij als zelfstandige in bijvoorbeeld de horeca, bouw, sport, cultuur of detailhandel? Of werk je als schoenmaker, kleermaker of kapper? Dan mag jij factureren tegen het lage btw-tarief. Dit was tot nu toe nog 6%. Maar vanaf 1 januari 2019 is het lage btw-tarief vastgesteld op 9%. Deze verhoging heeft invloed op je prijsstelling, administratie en btw-aangifte. 

WIL-LEM geeft je 6 praktische tips.

Eindejaarstips 2018

Als ondernemer heb je fiscaal voordeel. Sommige voordelen krijg je min of meer vanzelf zoals de ondernemersaftrek (wel voldoen aan 1225 uur!) en de MKB-winstvrijstelling (14% van je winst). 

Het eind van het jaar is echter een mooi moment om nog voordeeltjes te pakken. Het zijn besparingen die je weinig moeite kosten en waar je net even aan moet denken. 

WIL-LEM heeft een aantal tips voor je op een rijtje gezet. 

Afronding 2018 en goed voorbereid 2019 in

Ik wens je een mooi 2019 toe. Vol van vreugde, positiviteit en veel ondernemend plezier!

5-jarig bestaan
Het begint bij WIL-LEM in ieder geval goed want wij bestaan 5 jaar! Reden voor een feestje dus en wij vieren dat heel graag samen met JOU.

Het hele jaar door word je dan ook zo nu en dan verrast met leuke, grappige, handige, financieel interessante geschenkjes.

Bijlage
In de bijlage tref je tips aan hoe je 2018 af kunt ronden en wat je allemaal dient te verzamelen voor het jaarrapport. Verder nog wat tips om 2019 administratief en financieel goed voorbereid van start te gaan.  

Proost op een top jaar!

Marthe

De Regenboog en de Pot met Goud

Aan het eind van de regenboog vind je de pot met de goud. Heb je het wel eens geprobeerd? Naar de regenboog toelopen om te kijken of er echt een pot met goud te vinden is?

Die regenboog zie ik maar hoe bereik ik die pot met goud
Maandag nog, op mijn verjaardag zowaar, zag ik een regenboog. En gelijk kwam dit in mij op 'Aan het eind van de Regenboog, wacht mij een Pot met Goud'. En daarna moest ik hard om mezelf lachen. Want het is een leuke gedachte maar zo werkt het in 'het echte leven' natuurlijk niet. Hoewel........ik werd die dag blij verrast met een envelop;-). Dus tja, een beetje geloven is toch wel leuk.

Creëer je eigen pot met goud
Maar alle gekheid op een stokje, die 'pot' zal je toch echt zelf met 'goud' moeten vullen. Wat kun je zelf doen als zelfstandig ondernemer. Nu dat is best heel veel. En WIL-LEM helpt je op weg met deze eerste 3 Gouden Pot Tips. Vullen of lezen maar!