Boeken

Onder het motto 'lees, leer en verrijk je geest' geeft WIL-LEM leuke boekentips (en zo nu en dan ook boeken cadeau;-)) die jouw ondernemende leven kunnen verrijken.

Blijf werken aan je eigen potentieel

Ondernemen dat doe je niet zo maar even, daar ben ik ondertussen wel achter. Ondernemen is een hele bijzondere manier van leven. Het is 24/7 met je bedrijf bezig zijn, het is in je eentje heel veel ballen in de lucht houden en het is blijven werken aan je eigen potentieel.

Tip: lees, herlees, maak aantekeningen, highlight stukken tekst en ga er daadwerkelijk mee aan de slag. Of terwijl kom nu in actie en lees, leer en verrijk je geest met deze boeken!

Boekentips:

Eat that frog laat zien hoe je die spreekwoordelijke kikker doorslikt, oftewel: hoe je moet beginnen met de taken waar je het minst zin in hebt. De taken die je voor je uit schuift, blijken namelijk bijna altijd de taken die de grootste, meest positieve impact op je werk en leven zullen hebben. Auteur Brian Tracy laat in 21 praktische en haalbare stappen zien hoe je kunt stoppen met uitstellen, productiever en efficiënter kunt zijn.

Plan flow organiseer Indianentijd. Dit boek is geschreven voor professionals die worstelen met een gebrek aan tijd en hierdoor veel stress ervaren. Ze hebben een hoofd vol rommel, hoge werkdruk en doorlopende onrust, met als gevolg een ontevreden gevoel. Iris Berger is werkzaam als coach en docent en blogt over zaken die haar raken in haar werk. In dit boek geeft zij met uitleg, advies en concrete stappen om je te inspireren tot een werk- en leefstijl waarin jij bepaalt en waar ontspanning en vrijheid geen utopieën zijn, maar haalbare toestanden die jou datgene geven waar je zo naar verlangt: meer... tijd. 

Dit wordt jouw jaar! van Dr. Ben Tiggelaar. In dit boek staan 12 krachtige lessen in persoonlijke verandering. Dr. Ben Tiggelaar is onderzoeker en auteur op het gebied van leiderschap, verandering en menselijk gedrag. Hij weet gedegen wetenschappelijk onderzoek te vertalen naar inspirerende, praktische adviezen. 

Winst van Annemarie van Gaal. Winst is voor een ondernemer nog nooit zo belangrijk geweest. De tijden dat je even snel een overbruggingskrediet bij de bank kon regelen als het tij tegenzat, zijn voorbij. Vroeger kon je winst maken door je prijzen te verhogen of de kosten te verlagen. Zo eenvoudig ligt het nu niet meer. Annemarie van Gaal heeft in dit boek 15 cruciale inzichten waarmee je (weer) winst kunt maken, op een rijtje gezet. Zoals: Werk aan je bedrijf, niet in je bedrijf, negeer branches en sectoren en kantel je verdienmodellen. 

Geld en gedrag 
Dan Ariely is hoogleraar psychologie en gedragseconomie. Hij schreef dit boek samen met Jeff Kreisler, bestsellerauteur van Get Rich Cheating. 
Geld knoeit met ons hoofd. We gaan er minder rationeel mee om dan we denken, zo vallen we ten prooi aan te veel kleine uitgaven, kennen we de valkuil van budgetten niet en overschatten we bijvoorbeeld de verkoopwaarde van ons huis. Dit boek reikt de praktische tools aan die je nodig hebt om je financiële keuzes te begrijpen en te verbeteren, slimmer uit te geven en te sparen. Laat de psychologie van geld in je voordeel werken!