WIL-LEM Trainingen

WIL-LEM Trainingen is er voor al die ondernemers die graag zelf met hun boekhouding aan de slag gaan. In de trainingen leer je stapsgewijs hoe je op efficiënte wijze je eigen administratie bij kunt houden én hoe je deze kan verwerken in een boekhoudprogramma. Zodat je uiteindelijk zelf je jaarcijfers en belastingaangifte op kan maken.


De trainingen worden individueel gegeven op een locatie in Barendrecht. De trainingen worden op zo'n manier georganiseerd dat ze aansluiten bij jouw behoefte. Naast de te volgen modules ontvang je de tips van WIL-LEM en een leuk 'welkom bij WIL-LEM' geschenk. Het enige waar je zelf over dient te beschikken is een laptop.

Module Administratie

In deze module leer je hoe je op efficiënte wijze je administratie bij kunt houden. En aan welke administratieve eisen je dient te voldoen, zoals wat er allemaal op een factuur moet staan en hoe en waarom je een urenadministratie bij moet houden. Deze module is vooral geschikt voor de startende ondernemer.

Module Boekhouding

Heb je de module administratie afgerond dan volgt de boekhoudkundige verwerking van alle administratieve stukken. Je gaat leren hoe je met een boekhoudprogramma gaat werken. Deze module is zowel voor de startende als de meer gevorderde ondernemer.

Module BTW-aangifte

Weet jij inmiddels precies hoe je jouw administratie keurig netjes bijhoudt en hoe je dit alles boekhoudkundig verwerkt. Dan is de volgende stap zelf de btw berekenen en aangifte doen. Je leert dat eenvoudig zelf te doen in deze module.

Module Jaarrapport

Na afloop van het jaar ga je zelf je jaarcijfers opmaken. Na deze module weet je precies wat je allemaal nodig hebt voor je jaarrapport en leer je deze te lezen en te begrijpen.

Module IB-aangifte

Heb je de vorige 4 modules afgerond, dan kun je nu aan de slag met jouw eigen aangifte inkomstenbelasting. Na deze module weet je hoe je jouw jaarcijfers in kan vullen in de belastingaangifte en hoe je zelf je inkomstenbelasting kan berekenen.